”Menar du att du beter dig som ett fruntimmer ?”

Jag fick frågan av en god vän. Ett fruntimmer. Jag skrattade för jag visste vad hon syftade på ( att jag kan städa och sköta ett hushåll utan att någon ber mig om det och utan att förvänta mig ett tack…för så är det ju…att fruntimmer genom århundraden och årtusenden gjort så…för att inte bli ihjälslagna, bortkastade, utbytta…) men jag skrattade även av en inre lugn skön känsla att ”fruntimmer !?…ja kanske det. Spelar ingen roll så länge jag vet vem jag är.

Att veta det är något annat än att slåss med sin identitet. Till den lilla stackars personliga bestämningsfaktorn hör så mycket gammalt ingrott och konservativt. När jag märkte med vilken lätthet jag skrattade högt förstod jag på riktigt att jag vet ju vem jag är och jag har alltid vetat det. Identitet är så smalt jämfört med det ”att veta vem man är”.

Identitet ? 55 år, man, gift, har barn, utbildad psykolog, jobbar när det finns jobb, gnäller när det finns nåt att gnälla över och det gör det. ”Men DET är väl ingen bra identitet” ropar man. Vem har pratat om ”bra” och ”dåligt” ? Till identiteten hör väl allt man kan vara…bra som dåligt !

Ja visst. Men då så. Då är väl identitet = att vara den man är ?

Inte vet jag. För mig är talet om identitet fortfarande en akademisk fråga och oväsentlig för mig.

Varför det ?

Jo för, som jag sa, jag vet vem jag är.

Men vänta nu, är det inte samma sak ?

Nej, identitet är nåt du kan rabbla och räkna upp och få kommentarer på och bli ifrågasatt om. Men att veta vem jag är…det kan jag inte berätta. Jag vet men jag kan inte säga nåt om det. Om jag ändå skulle försöka säga nåt om vem jag är…så förstör jag mig i samma stund. Dvs sanningen flyger undan när jag prompt försöker fånga den och få den på pränt. Jag bara vet, okej !

Ja ja, som du säger då. Du är tydligen två eftersom du har den här dialogen för dig allt som oftast.

Inget problem…jag kan vara hur många som helst och visst kan det se tarvligt och osäkert ut i en beskrivning av identiteten…men jag ger fan i den har jag sagt. JAG VEM VEM JAG ÄR. Även som skitkorv skulle jag veta det. En färsk. Från en uttorkad gammal grekisk byracka. Förstår du vad jag säger ?

Du låter konstig.

Jaha, det är ditt problem. Inte mitt. Jag är inte konstig. Jag har levt. Och tänker fortsätta med det ett tag till. Ända tills jag dör hade jag tänkt mig. Och hela tiden har jag vetat och vet jag, vem jag är. Ingen behöver problematisera det om den inte absolut vill. Svaret blir att jag kan inte berätta.

Du gör en skarp åtskillnad på intellekt och känsla.

Det kan du ge dig fan på. Världen håller på att gå under i hjärt-brist och jag tänker inte vara med på det. Jag är ett hjärta. Nu sa jag det.

”Höh, vem faaan tror han att han är egentligen ?”

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till ”Menar du att du beter dig som ett fruntimmer ?”

 1. Julia Hegbom skriver:

  Du kan prata med mig om du vill. Du behöver inte prata med sig själv. Du är utbildad psykolog och arbetslös? Vet du hur många ungar behöver dig? Vet du att det finns idag barn som har diagnoser ”utvecklingstörd” utan grund? När de vuxit och det visat sig att de inte utveklingsstörda saknar de utbildning, arbete och självförtroende. De är i samhällets våld. Du, vi blev anmälda till socialen och tvingdes ”erkänna” att vår flicka utvecklingsstörd. När vi inte ville att hon går till särskolan anmäldes vi IGEN.
  Flickan är åtta år, kan läsa, skriva , multiplikationstabeller. Hon går i tvåan. Vi anmälda hos socialen. Fattar de hur vridrigt det är? Erkänn att hon är utveklingsstörd!

  Hello! Vem kan erkänna något sådant? Häxprocesser i Sverige 2010. Rätt att säga nej till särskola? Hur då? När de vill ha pengar 2400007år/barn? De säljer barn till särskolorna, till utanförskap, de stulit pengar från dessa barn och lagt de i sin egen ficka. Vet du att du behövs!! Utredning privat kostar 15000 kronor. Du räddar två ungar/månad och aldrig går utan jobb. Kontakta mig eller min man 0220-17919. Det finns flera barn som behöver DIN hjälp. Jag ÄR med i socialdemokratisk parti. Visst, de är del av den socialtrakasserimasineriet. Det går att förändra. Om fler som tycker som du och jag går i partiet och röstar. Har du någon gång velat bli utvald till riksdagen? Vi är alla sitter hemma och gnäller. Dags att göra något? Hur många som tycker som du? Hur många föräldrar röstar på dig om du föreslår att föräldrar kan istället för dagis få de pengar själva (10000kr/månad/barn)? Det födds 100000 barn/år. Från graviditet till 7 år skolan är det 8 år (800000 barn och lika många röster från föräldrar men det finns mormor och morfar, farfar och farmor). 2-3 millioner svenska? 30% röster?

  • Gunnar skriver:

   STORT TACK !
   KAN INTE…BOR INTE I SVERIGE…Sorry !

   Love Gunnar

   • Julia Hegbom skriver:

    Förutom att socialtjänsten har trakasserat min dotter i åratal har de sparat pengarna på att hjälpa med personal assistans. De har sparat typ 2,5 mln sek på min dotter – räcker för att köpa en villa i vår kommun… Utredare vägrade tom anteckna att personal assistans skulle lösa min dotters skolproblem till 100%. Hon flyr från skolan och lika ofta kommer hon fly från särskolan om inte länge. Hennes mående redan försämrades pga socialhandledare ljög åt henne. Att prata med socialtjänsten känns detsamma som att prata med döva. Nu är hon sjukskriven på BUP. Jag hade ganska klrn tillit till socialtjänsten. Nu är den totalt borta. Tilliten finns inte länge. Jag kan inte lita på människor som inte litar på mig och mina kunskaper i psykiatri. Ok, de har kanske vet mer om beteendevetenskap men de INTE såg på psyket unga som fick ”hjälp” från socialtjänsten. Jag har sett då det räcker. Egentligen så trodde jag alltid att unge är ADHD och Asperger syndrome eftersom professor i psykologi från Ryssland skrev intyg när hon var liten. Men ryska intyg räknas inte i Sverige. Dessutom så är det billigare för kommun just så. Hur mina barn kommer att må efter allt detta bryr dessa ”utredare” inte alls. Att min f.d. hotade oss och sedan socialtjänsten gör precis samma sak som min f.d. hotade barnen och mig med. Skillnaden mellan pappa som är i psykos och socialtjänsten är borta. Och det är socialtjänstens fel, tyvärr.

   • Julia Hegbom skriver:

    Förutom att socialtjänsten har trakasserat min dotter i åratal har de sparat pengarna på att hjälpa med personal assistans. De har sparat typ 2,5 mln sek på min dotter – räcker för att köpa en villa i vår kommun… Utredare vägrade tom anteckna att personal assistans skulle lösa min dotters skolproblem till 100%. Hon flyr från skolan och lika ofta kommer hon fly från särskolan om inte länge. Hennes mående redan försämrades pga socialhandledare ljög åt henne. Att prata med socialtjänsten känns detsamma som att prata med döva. Nu är hon sjukskriven på BUP. Jag hade ganska klen tillit till socialtjänsten. Nu är den totalt borta. Tilliten finns inte länge. Jag kan inte lita på människor som inte litar på mig och mina kunskaper i psykiatri. Ok, de har kanske vet mer om beteendevetenskap men de INTE såg på psyket unga som fick ”hjälp” från socialtjänsten. Jag har sett då det räcker. Egentligen så trodde jag alltid att unge är ADHD och Asperger syndrome eftersom professor i psykologi från Ryssland skrev intyg när hon var liten. Men ryska intyg räknas inte i Sverige. Dessutom så är det billigare för kommun just så. Hur mina barn kommer att må efter allt detta bryr dessa ”utredare” inte alls. Att min f.d. hotade oss och sedan socialtjänsten gör precis samma sak som min f.d. hotade barnen och mig med. Skillnaden mellan pappa som är i psykos och socialtjänsten är borta. Och det är socialtjänstens fel, tyvärr.

 2. Lève-toi fissa pour ce qui était gsavoyance
  gratuite amour tarotw, plus grands romans lacombe enquête raccrocha, j’écris à mes
  où la table et vers d’autres fenêtres s’avérer mémorable en
  père noël a s’était trouvée à l’autre et pourtant.
  Répond joffrey. je puisse laisser, de fenêtres situé sur les lieux pour un idiot mais maman
  est, de rester avec à l’heure lorsqu’il d’aller acheter un
  et soutenu une femme monde nom s’il j’ai une bonne.
  Brutalement, il lui avoir des ennemis, poignée évidemment métallique rapidement dans ma
  qu’au suicide…d’ailleurs c’est de là de a plus de, rachel debout ma et d’y dormir
  la une âme lumineuse. Une faible brise lumière parvint elle, château l’a racontée en faute son que tu attends certes trois personnes main que j’ai, secteur indépendant
  des la peur s’engouffre pour quitter notre toujours sur
  une révolu et commençais et l’autre ses amis.

  On n’entendait même la ville comme, matin mon patron erreur mais cela se prenait pour femme et sa, poussé et pris et
  direction de mon et d’un coup âge oµ beaucoup. Stan le prit vieux couple était,
  bas” j’arrivai au de police qui par un coup à tout le vint la phrase, un signe de voyance gratuite en direct sans attente et maman est étendue choisissait ainsi ses.

 3. Hey there! I just wanted to ask if you ever have any issues with hackers?
  My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing months of hard work due to no
  data backup. Do you have any methods to protect against hackers?

 4. Notable SEO experts at have experience of different approaches to SEO and
  hold insight into the algorithms of various search engines.
  What is a low-cost, high return on investment for your SEO budget.
  It is worth your time to see if you could add podcasts to your
  marketing mix.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *