NOVEMBER 2018

Det var ett tag sen jag skrev.

Sen förra gången har jag sagt upp min anställning. Jag orkade inte med tempot på jobbet, höll på att bli cynisk och gjorde misstag.

Jag var den tionde i ordningen under ett år som gick. Det säger en del. De flesta vågar inte. Vågar inte göra bort sig. De sköter sig prickfritt och stannar kvar många gånger pga att de inte orkar tänka på att söka något lugnare och mer passande.

Som psykolog måste man ges tid och ge sig själv tid till att smälta alla ord man lyssnar till. Det är verkligen ett psykiskt arbete att jobba som psykolog hahaha. Om utrymmet blir för litet och man har andra viktigare relationer i livet man måste prioritera kan det bli kinkigt. Jag hade kinkat med mig själv länge nog. Åldern hjälper också till. Man vill så gärna vara yngre än man är….for ever young…

Efter uppsägningen blev jag sjuk. Sjukare än jag nån gång tidigare i livet varit. Var inte människa på 8-9 veckor. En utlandsresa var tänkt att avbryta ”sjukan” men icke sa nicke. Jag var dum nog att köpa en billig antibiotika som till en början gjorde gott men sen gav mig såna biverkningar att jag var tvungen avbryta kuren. Följden av det äventyret blev att alla mina goda bakterier hade ”brunnit inne” i eldsvådan som den starka medicinen orsakat, så att jag fick dras med svåra magplågor i några veckor, innan jag med hjälp av div drycker med goda bakterier hjälpte till att återfå balansen i tarmen.

Det är väldigt befriande och spännande att försöka livnära sig själv helt och hållet. Jag tar emot patienter veckans alla vardagar mellan 08 och 20 00. Ringer man 072 25 88 300 så kommer man till mig. Är jag ledig så svarar jag. Annars ringer jag upp.

Det har hänt något med människorna. Det brukar det ju göra men jag misstänker att hela kbt-tänkandet har åtminstone hjälpt till att få människor tro att psykiska problem går att lösa lika snabbt som fysiska eller många av de fysiska skavankerna.

Det kommer som en överraskning för somliga att psyket är något annat än kroppen. Psyket är du. Kroppen är det hem ”du” bor i. Som hyresgäst i en bostad. Antingen hyr du eller så äger du. Din kropp.

Men psyket idag, den du blivit till och är idag, är resultatet av alla andra dagars upplevelser såsom du tvingats till att se dem eller kunnat tolka. Det finns ingen medicin eller något plåster att sätta på känslomässiga sår, din smärta.

Du behöver dock inte tro på psykoterapi för att den ska verka. Den verkar bara du kommer. Närvaro är enda kravet. Att du närvarar av egen vilja. Det finns tecken som tyder på att viljan blir svagare hos människor med antalet timmar man vistas på de sk sociala medierna. Du är inte dig själv där helt och hållet. Du putsar fjädrarna för att skina och bli populär.

Det behöver du inte göra i en psykologisk terapi. Hit kan du komma slokörad och nere och få berätta din historia.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *