Barn

Eftersom jag skriver mycket om barn så tänker jag mycket på våra två barn. Eller är det tvärtom ?

En mamma säger att eftersom hon älskar djur så har kärleken till barn också hållit sig lättare…de hänger ihop, djur och barn. Jag håller helt med. Djuren och barnen ger och behöver samma sak. Kel och smek. Ger man det så får man det. Vi vuxna behöver lika mycket men vi tränger bort och gör andra saker i stället men syftet med livet är ett…att njuta av det.

Skaffar man barn så har man gjort en livsinvestering. Det går inte att köpslå om. För då gör man barnet till en vara, en tingest. Jag är rädd att många redan har gått över gränsen.

Det GÅR att göra om…att backa och reparera, be om förlåtelse, säga att man inte visste vad man gjorde. Det måste en vuxen kunna göra då den märkt att den börjat behandla och tala till barnet som vore det en sak utan vilja och ett kärlekstörstande hjärta i kroppen. Man kan säga att man varit vilseförd, förd bakom ljuset av krafter man inte kunnat stå emot men att man nu vaknat och vill sätta handling bakom orden när man säger ”jag älskar dig”.

I dag slänger man sig med de orden utan inlevelse och akt och mening…sen säger man hej och går. Kärlek i dag är samma sak som att vara åtskiljd !

Nu gör det så ont att jag måste sluta. Det blev kort. En explosion.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *